A modul rövid leírása: A modul megvalósítása során vegyszermentes veteményes alakítunk ki az iskola területén. A résztvevő gyerekek a modul során megtanulják az egészséges táplálkozást szolgáló kiskertek létrehozásának lépéseit. A műveletek elsajátításával, a növények gondozásával olyan növénytermesztési ismeretekre tehetnek szert a tanulók, amelyeket a későbbiekben hasznosítani tudnak. (3x45 perc alatt tervezés, előkészítés, ültetés) Célok/részcélok: A vegyes kultúrás kertben, a növényi kölcsönhatások érvényesülésével, a zöldségfajták szomszédsági kapcsolatait, a növények magasságát és tenyészidejét szem előtt tartva igazi biokert kialakítása a cél. Az ökológiai, tudatos, komplex, szemléletmód elősegítése. Figyelem felhívása a vegyszermentes zöldségfélék termesztésére, fogyasztására. A nem hagyományos ágyásos, hanem négyzetrácsos ültetésben az egymás mellett élő növények szorosabb kapcsolatban állásának megismertetése. A tanulókban tudatosuljon, hogy a haszonnövények hatással vannak egymásra, és a gondosan termesztett növények számunkra is jobbak. Tudatosuljon az élelmiszer megtermelhetősége, a hazai termesztésű, ellenőrizhető eredetű zöldségek, gyümölcsök értéke, az egyes gyógy- és fűszernövények hatása. Gyakorolják a kertművelést.
Fő típus:
Javasolt évfolyam:
Időkeret:
3 x 45 perc (1 alkalom)
Leírás / Célok:
Fejlesztési fókusz kulcskompetencia:
Témakörök:
Környezet:
Témák: