Medvey Tamás | 2013. jan. 22.

A kerettantervek kiadásának és jóváhagyásának rendjéről szóló 51/2012. (XII. 21.) EMMI rendelet (Kerettantervi Rendelet) hatálybalépését követően a kerettantervek jóváhagyása az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézetben (OFI) történik.

A kerettantervek jóváhagyására az OFI szakértőket kér fel, akiknek az eseti felkérésben foglalt határidőre szakértői véleményt kell elkészíteni. A szakértői vélemény készítése a „szempontok a kerettantervek értékeléséhez” című űrlap kitöltését jelenti, amelyet kettő példányban aláírva kérünk eljuttatni az OFI címére:

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Az Excel-táblázat kitöltését mindenképpen saját neve és szakértői igazolványszámának megadásával kezdje! Ezután pontosan nevezze meg az értékelt kerettantervet, illetve egy X-szel jelölje, amennyiben alternatív kerettantervet értékel! Ha ezt a lehetőséget választja, a színezett területek kitöltése nem szükséges.

Az 1.)-től 18.)-ig megadott értékelési szempontok alapján döntse el, hogy az adott szempont MEGFELEL; NEM FELEL MEG; vagy csak FELTÉTELLEL felel meg Önnek. A „Szöveges értékelés” mezőkben kérjük, MINDEN ESETBEN értékelje döntését részletesen, tárgyszerűen, esetenként konkrét példával alátámasztva (tehát amennyiben egyetért, akkor is)!

Amennyiben ezeket hiánytalanul kitöltötte, kérjük, a fenti szempontok alapján hagyja jóvá a kerettantervet. Itt is a szokásos MEGFELEL; NEM FELEL MEG; illetve FELTÉTELLEL felel meg lehetőségek közül választhat. Ha valamilyen feltétellel fogadná el a kerettantervet, mindenképpen pontosan és tételesen sorolja fel érveit, észrevételeit, javaslatait!

A dokumentum legvégén az aktuális dátum megadása után lássa el kézjegyével az értékelőlapot!

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.