<

Szerkesztette: Falus Katalin és Jakab György

A módszertani segédanyag szerkesztőinek és szerzőinek célja, hogy segítséget nyújtsanak egy olyan modern emberismeret-etika tananyag összeállításában, amely a NAT és a kerettantervi szabályozás mellett figyelembe veszi a legújabban jelentkező szempontokat is: uniós csatlakozás, élethosszig tartó tanulás stb.

A cikkek először felvázolják az emberismeret-etika oktatásának aktuális helyzetképét, majd konkrét példákon szemléltetik a mindennapi gyakorlatot.

A módszertani gyűjteményt kiegészíti az Adattárban található „Társadalomismeret Európában” dokumentum/linkgyűjtemény és az európai programok, projektek magyar nyelvű leírását tartalmazó A társadalomismeret- és etikaoktatás európai gyakorlata című on-line kiadványunk.


Tartalom


A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.