A kiemelt projekt részeként megvalósuló, „A nevelés-oktatás fejlesztése, komplex pilot programok” című alprojektben csoportunk az egész napos iskolák támogatására a természettudományos nevelés területén készített nevelési-oktatási programot, nyolc partneriskola pedagógusaival szorosan együttműködve.

A hálózati működés és a képzések révén a résztvevő pedagógusok tudásának legértékesebb elemei beágyazódtak a nevelési-oktatási programba. Fontos célként jelenik meg a természettudományos nevelés esélykiegyenlítő szerepének kiaknázása, a természettudományokkal kapcsolatos pozitív attitűdök megalapozása, a motiváció erősítése, valamint a tanulók mindennapi tapasztalataira és az aktív tanulásra építő iskolai gyakorlat kialakítása.

 

 

A természettudományos nevelés téma alprojekt oldala →

 

 

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.