<

1. Az ingyenes továbbképzéseket és szaktanácsadói szolgáltatást egyházi fenntartású intézmény is igénybe veheti?

Igen. Fenntartótól függetlenül bármely köznevelési intézmény részt vehet a projektben.

 

2. Mit kell tennünk akkor, ha az intézményünk nem kapta meg a belépéshez szükséges azonosítókat?

Szükséges megadni az intézmény OM azonosítóját, pontos nevét és a központi e-mail címét (KIR szerint) a beazonosításhoz. Az adatokat a tamop315szaktanacsado@ofi.hu címre írják meg.

Válaszlevelünk fennakadhat levelezőrendszerük spamszűrűjén, így érdemes azt is ellenőrizni.

 

3. Van határideje az intézményi felületre való bejelentkezésnek?

A jelentkezésnek nem szabtunk meg pontos záró határidőt. Azonban érdemes minél gyorsabban jelentkezni, hiszen annál hamarabb tudjuk felmérni az igényeket, és tudunk szolgáltatásokat nyújtani.

 

4. A kiemelt projekt milyen szerepet szán szaktanácsadóként a szakszolgálatoknál dolgozó utazó gyógypedagógusoknak, gyógytestnevelőknek? Számíthatnak-e képzésre?

A TÁMOP 3.1.5 keretében meghirdetett szaktanácsadói képzésre a jelentkezés lezárult, a projekt keretén belül nem áll módunkban további jelentkezőket fogadni. Az országos szaktanácsadói névjegyzékre tudnak jelentkezni a „kiemelt figyelmet igénylő gyermek, tanuló részére nyújtott nevelés és tanítási-tanulási folyamat segítése” szakterületre, ide a jelentkezés folyamatos, nincs határidőhöz kötve.

 

5. Mikorra várható a szaktanácsadói képzésére jelentkezők pályázatáról a döntés?

Az adatpontosító táblázatok beérkezése és feldolgozása folyamatban van, ezt követően tudjuk elkészíteni a csoportok beosztását. Ezzel párhuzamosan a képzések fejlesztése a végéhez közeledik: az óvodapedagógus és a tanítói szaktanácsadói képzések a fejlesztést és a kipróbálást követően korrekcióra kerültek, akkreditációjuk megtörtént. A tapasztalatok alapján a felső tagozatos és a középiskolai tantárgygondozó szaktanácsadói képzések fejlesztése is elkezdődött, hamarosan elkészül a képzési program terve, az ősz folyamán próbaképzéseket szervezünk a nagyobb óraszámú tantárgyakhoz (magyar nyelv és irodalom, matematika, történelem), s ezt követően akkreditáltatjuk a képzéseket. Nagyobb számú tantárgygondozó szaktanácsadói képzések az akkreditációkat követően indulhatnak el 2014 folyamán.

November elején az adatpontosítót beküldő jelentkezőket tájékoztatjuk, hogy megfeleltek-e a pályázati kiírásnak. A térítésmentes szaktanácsadói képzéseinkre a pályázati kiírás értelmében a szükséges feladatok mennyiségét is figyelembe véve a jóváhagyott és visszaigazolt regisztrációk sorrendjében soroljuk be a jelentkezőket. Ugyanakkor felhívjuk a jelentkezők figyelmét, hogy a nagyszámú jelentkezés (és a projektben rendelkezésre álló keretösszeg) miatt feltehetően nem minden pályázó számára tudunk a projekt időtartama alatt képzést biztosítani.

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.