Szervezeti szintű szaktanácsadás

Ez az írás a nemzetiségi, az intézményfejlesztési, a kiemelt figyelmet igénylő gyermekek (tehetség és SNI/BTMN) a konfliktuskezelés és a pedagógiai mérés-értékelés területeken végzett szaktanácsadói munka tapasztalataival foglalkozik.
Tovább

Szakirodalom feldolgozás másképp…

Kevés szó esik arról, hogy a megújuló pedagógus-továbbképzések távoktató szakaszában fontos elem a témához kapcsolódó szakirodalom feldolgozása, és hogy ez sem hagyományos módon történik.
Tovább

Látványos kísérletek a tanteremben

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) a TÁMOP 3.1.5 kiemelt projekt keretében egynapos mélyítő képzéseket szervezett a Bayer MSMS programjával együttműködve a természettudományi tárgyakat oktató szaktanácsadóknak 2015. szeptember 22-én és 24-én Budapesten.
Tovább

Mentori konferenciát rendezett az OFI

Az OFI kétnapos konferenciát szervezett azzal a céllal, hogy a mentori feladatokkal foglalkozó pedagógusok számára olyan információkat, gyakorlatban szerzett tapasztalatokat közvetítsen, melyekkel a pedagógusok eredményesebb munkavégzéséhez járulhatnak hozzá. Beszámolónkat videós összeállítással is kiegészítettük.
Tovább

Stressz, kiégés a pedagóguspályán – megküzdési stratégiák

A 30 órás, jelenléti képzésre való 2 napos felkészítés – a nagy érdeklődésre való tekintettel – három alkalommal, három csoportban zajlott. A képzés célcsoportja azon pedagógusok, akik nagy érzelmi megterhelés mellett dolgoznak, és hivatásukat gyakorolva stresszhelyzetekkel, vagy a kiégés tüneteivel találkoznak.
Tovább

Oldalak

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.