A TÁMOP 3.1.5/12-201-001 kiemelt projekt keretében 2013 tavaszán felmérés készült a szaktanácsadói rendszer eddigi működésére vonatkozó véleményekről, tapasztalatokról, igényekről pedagógusok, intézményvezetők és szaktanácsadók körében.

A vizsgálat arra keresett választ, hogy a közoktatás különböző szakmai szereplői (pedagógusok, intézményvezetők és szaktanácsadók)

· milyen tapasztalatokkal rendelkeznek, és mi a véleményük a pedagógusok támogatásáról (és ezen belül a szaktanácsadásról, szaktanácsadói látogatásról)?
· mit tudnak, és mi a véleményük a szaktanácsadás jelenlegi rendszeréről?
· megítélésük szerint melyek a legfontosabb (leginkább fejlesztendő) pedagóguskompetenciák?
· milyen elvárásokat támasztanak a szaktanácsadói rendszerrel szemben?
· milyen gyakorisággal, milyen módszerekkel és munkájuk mely területeihez kapcsolódóan van szükségük szaktanácsadói támogatásra?
· hogyan gondolkodnak a szaktanácsadói szerepről, milyen kompetenciákat és felkészültséget várnak el a szaktanácsadótól?

Továbbá, hogy…

· a pedagógusok mely csoportjai tűnnek nyitottabbnak és melyek kevésbé nyitottnak a szaktanácsadásra?· milyen feltételektől függ, hogy a pedagógusok mennyire elégedettek az adott szaktanácsadási folyamattal vagy a szaktanácsadással általában?

A vizsgálat eredményeit bemutató tanulmány itt olvasható: Bemutató tanulmány.

Csatolmány: 
Tudástár: 

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.