A projekt keretében 2013 tavaszán megkezdett szaktanácsadói képzések első szakaszában, óvodapedagógus és tanítói szaktanácsadók képzése zajlott le. Ebből adódóan 2014 januárjában a szaktanácsadói látogatások is óvodákban és az általános iskolák alsó tagozatán kezdődtek meg.

A január-márciusi látogatásszervezési időszakban a szaktanácsadói kapacitástól függően, azoknak az intézményeknek igyekeztünk lehetőséget adni, amelyek az intézményi regisztrációs felületen jelezték a projektben való részvételi szándékukat.

A látogatások szervezésénél az intézményi igények mellett fontos szempont, hogy az ország lehető legtöbb pontján, a legkisebb településektől a fővárosig minél több pedagógusnak megadjuk a lehetőséget az új típusú szaktanácsadásban való részvételre. Szaktanácsadóink vállalva a sok esetben hosszú, és időigényes utazást is olyan kistelepülésekre is eljutottak, mint például a borsod megyei Farkaslyuk. Az eddigi tapasztalatok, és visszajelzések alapján szaktanácsadóink a képzéseken elsajátított ismereteknek, módszereknek és szakmai rátermettségüknek köszönhetően a legkülönbözőbb környezetben, a legkülönbözőbb feltételekkel működő intézményekben is jelentős, személyre szabott segítséget tudnak adni.

A szaktanácsadói látogatások megkezdése óta eltelt két hónapban több mint 130 látogatás zajlott le, egy kivételtől eltekintve az összes megyét érintve.

Az alábbi táblázatban látható a 2014. március közepéig lezajlott szaktanácsadói látogatások megyénkénti megoszlása.

 

Megye

Óvodai látogatás

Tanítói látogatás

Bács-Kiskun megye

 

1

Baranya megye

 

2

Békés megye

 

2

Borsod-Abaúj-Zemlén megye

11

1

Budapest

14

5

Csongrád megye

9

 

Fejér megye

4

1

Győr-Moson-Sopron megye

 

 

Hajdú-Bihar megye

13

9

Heves megye

5

3

Jász-Nagykun-Szolnok megye

 

 

Komárom-Esztergom megye

6

 

Nógrád megye

 

2

Pest megye

5

16

Somogy megye

1

1

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

6

1

Tolna megye

 

1

Vas megye

5

 

Veszprém megye

6

4

Zala megye

 

3

 

A jövőben a szaktanácsadói kapacitás bővítésével, a látogatások szervezésének egyszerűsítésével és az intézményi jelentkezés megkönnyítésével igyekszünk növelni a látogatások számát. Köszönhetően a tantárgygondozó szaktanácsadói képzéseken végzettek növekvő számának, márciustól Budapesten, és Pest megyében elindulnak az általános iskolák felső tagozatán és a középiskolákban is a szaktanácsadói látogatások.

A kapacitás további bővítésével az ország teljes területén, óvodától a középiskoláig igyekszünk a lehető legtöbb intézménybe, a lehető legtöbb pedagógushoz eljutni.

Tudástár: 

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.