Indri Dániel | 2013. feb. 18.

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) a TÁMOP-3.1.1 XXI. századi közoktatás (fejlesztés, koordináció) II. szakasz címet viselő program keretei között nevelési-oktatási programok kidolgozásával nyújt segítséget a Köznevelési törvényben definiált „Egész napos iskola” koncepció szerkezeti kereteinek és tartalmi elemeinek kidolgozásához. Kérjük, hogy támogassa törekvéseinket az online kérdőív megválaszolásával intézményvezetői tapasztalatai alapján.

Az egész napos iskola koncepciója nemzetközileg nagy támogatottságnak örvend, mert hozzájárul az intézmények felzárkóztatási céljaihoz és a hátrányos helyzetű diákok lemaradásának kompenzálása érdekében végzett munkájához, valamint a közösségépítés és a tehetséggondozás hatékonyságának növeléséhez. Ehhez a munkánkhoz kérünk Öntől segítséget.

A fejlesztés megalapozása érdekében a mellékelt kérdőív segítségével szeretnénk információkat gyűjteni az ország összes általános iskolájából. Kérdőívünket ezért minden általános iskola számára eljuttatjuk.

Kérjük, hogy támogassa törekvéseinket az online kérdőív megválaszolásával intézményvezetői tapasztalatai alapján. A kérdőív számos témát felölel, ezért kitöltése talán a szokásosnál hosszabb időt igényel (körülbelül 45 perc). Tudjuk, hogy sok felelősségteljes, megterhelő, nagy odafigyelést igénylő feladat nyugszik az intézményvezetők vállán, mégis fontos lenne számunkra az Ön szakmai útmutatása. Segítségét előre is köszönjük.

Az „Egész napos iskola” fejlesztési programba az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet 1-1,5-éves időtartamra 60 iskolát kíván bevonni. A kiválasztott intézményben dolgozó pedagógusok megfelelő feltételekkel részt vesznek a fejlesztésben, a programok kipróbálásában.

A kérdőívet a http://felmeres.ofi.hu/index.php?sid=18795&lang=hu linken érheti el.

Köszönjük az egész napos iskolai program kérdőívére fordított idejét!

Tags: 
Prefix: 

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.