Megjelenés éve: 
2015

A gazdasági területen folyó tanárképzés az országban öt felsőoktatási intézményben folyik. Ezek: Budapesti Corvinus Egyetem, Budapest Műszaki és Közgazdaságtudományi Egyetem, Budapesti Gazdasági Főiskola, Eszterházy Károly Főiskola, Eger és a Nyíregyházi Főiskolán. A képzések során az első négy intézményben okleveles közgazdásztanár diplomát lehet szerezni a következő területeken: elméleti, pénzügy-számvitel, vendéglátás - idegenforgalom, kereskedelem-marketing és vállalkozási szakokon. A nyíregyházi képzésben jelenleg csak mellék szakirányként vehető fel az ügyvitel tanári képzés, most folyik az ügyvitel szakirányos közgazdásztanár szak indítása

A közgazdásztanár képzés jelenleg osztott és osztatlan formában zajlik. Általános probléma, hogy évek óta nincs nappali tagozaton hallgató.

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.