Szerző: 
Megjelenés éve: 
2015

Az oktatás 1945 óta viták tárgya. Az érvek és ellenérvek között megjelenik, hogy vagy túl elitista, illetve pazarló, vagy pedig, hogy nem követel eleget a diákoktól, nem versenyképes nemzetközi szinten.

Az iskola 5-16 év között 12 évig kötelező;  az oktatás vagy állami vagy pedig, magán iskolákban zajlik. Angliában, Walesben és Észak-Írországban az alsó tagozat 5-11 év között járható. Az infant school és secondary school között helyezkedik el a junior school, ahol az oktatás 7 éves korban kezdődik. A diákok 90%-a comprehensive school-ban, vagyis a grammar (gimnázium) és modern (szakközépiskola) school elemeit ötvöző iskolában tanul,  18 éves koráig , Középiskolai tanulmányaik során a diákok két alkalommal adhatnak számot a tudásukról: 16 éves korban a GCSE, (General Certificate of Secondary Education) szerezhető meg, a 2 éves képzés után pedig a felsőoktatásba lépni szándékozó diákok  a GCE, (General Certificate of Education) vizsga követelményeit teljesíthetik.

Címke: 

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.