Gyorsjelentés a magyar Ökoiskola-hálózat 2017. évi működéséről, a 2018. januári online monitoring alapján

Az Új Pedagógiai Szemle című folyóirat 2017/9–10-es számában megjelent Varga, Könczey, Saly: Értékelés a magyar Ökoiskola-hálózat működéséről, monitoring megközelítésben című tanulmány1 bemutatja az Ökoiskola-hálózat jelenét, a kétféle rendszeres monitoring tevékenységet (helyszíni látogatások és online monitoring), valamint a korábbi évek trendjeit. A  gyorsjelentés a cikk nyomdába adását követően végzett újabb, minden ökoiskolára kiterjedő kérdőíves monitoringvizsgálat első eredményeit mutatja be.

Vezetői összefoglaló

A TÁMOP-4.1.2.B.2-13/1-2013-0010 „Új stratégia a pedagógus pálya hazai népszerűsítésére” című kutatás azt mutatja, hogy a témakör olyan komplex, hogy valójában nem lehet egyetlen jelenségként vagy tevékenységként tekinteni rá. Sok összetevős, sok dimenziójú, sokszintű témáról van szó. Nem (egyetlen, egységes) stratégiát, hanem stratégiákat lehet és érdemes csak ráépíteni.

Oldalak

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.