Kedves látogató! Ön egy olyan tartalmat olvas, amelynek információi a megjelenés idején pontosak voltak, de mára már elavultak lehetnek!
A benyújtás határideje: 
2017. már. 20. 23:59
Kategória: 

Pályázat tanárok és diákjaik számára

Az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézete, a Zachor Alapítvány és a Dél-kaliforniai Egyetem (USC) Soá Alapítvány pályázatot hirdet a helyi zsidóság történetéhez és a holokauszt eseményeihez kapcsolódó videóinterjús helytörténeti séta (IWalk) kidolgozására.

A pályázók köre           

Általános iskola felső tagozatán és középiskolában tanító tanárok egyénileg vagy diákjaikkal.

A pályázat tartalma

A Dél-kaliforniai Egyetem Soá Alapítvány Vizuális Történelmi Archívuma interjúinak releváns videoklipjeire épülő, saját településhez kapcsolódó helytörténeti séta útvonalának és tartalmának kidolgozása.

Pályázat benyújtása

A pályázat kétkörös.

1. A pályázatba bekapcsolódni az alábbi linken található jelentkezési lap kitöltésével lehet: https://goo.gl/forms/2PInRADW9LaEwbDj2
Jelentkezési határidő: 2017. március 20.

2. A jelentkezési lapot határidőig kitöltők számára a pályázati anyag elkészítéséhez szükséges videóinterjú-klipek elérhetőségét (a felhasználási feltételek elfogadása után) biztosítjuk, valamint módszertani segítséget nyújtunk a helytörténeti séta szerkezetének kidolgozásához.
A séták kidolgozásának határideje: 2017. szeptember 15.

A pályázatok elbírálása

A pályázatokat az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézete, a Zachor Alapítvány és a Dél-kaliforniai Egyetem (USC) Soá Alapítvány munkatársaiból álló zsűri értékeli. A pályázatok elbírálásánál előnyben részesülnek azok a munkák, amelyek diákok bevonásával valósulnak meg.

Díjazás

A helyi sétát kidolgozó és benyújtó pályázók számára már megvalósult helytörténeti sétákon való ingyenes részvételt biztosítunk választható helyszínekkel (Budapest, Aszód, Békéscsaba, Miskolc, Pécs, Szeged). A két legjobb séta végleges kidolgozásra kerül és mindenki számára elérhetővé válik a Dél-kaliforniai Egyetem Soá Alapítvány letölthető IWalk applikációjában.

A videóinterjús helytörténeti séták – budapesti és vidéki helyszíneken – rövid ismertetése megtalálható a Zachor Alapítvány honlapján: http://zachor.hu/cikkek/helytorteneti-setak-videki-varosokban

További információ: zachor@zachor.hu

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.