Kedves látogató! Ön egy olyan tartalmat olvas, amelynek információi a megjelenés idején pontosak voltak, de mára már elavultak lehetnek!
A benyújtás határideje: 
2016. dec. 1. 23:59
Kategória: 

Nemzeti Köznevelési Portál - Alkotói pályázat tanulóknak

Pályázati felhívás

NEMZETI KÖZNEVELÉSI PORTÁL - ALKOTÓI PÁLYÁZAT TANULÓKNAK

NKP MINDENHOL / NKP BÁRMIBŐL

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Kategória:
Alkotói pályázat tanulóknak

Felhívás:
Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) alkotói pályázatot hirdet tanulóknak. A pályázók feladata a Nemzeti Köznevelési Portál nevéből képzett mozaikszó (NKP) felhasználásával képzőművészeti alkotás létrehozása.

Részletek:
A pályázatra jelentkezők feladata: a portál nevéből származó hárombetűs mozaikszót, az NKP-t kell érdekes látvánnyá alakítaniuk. Az alkotás lehet játékos betűkompozíció, dekoratív megjelenítés, kalligráfiai igényű feldolgozás, képi hasonlat, metafora vagy szimbólum. A megjelenítéshez bármilyen technika használható, vagy az alkotások vegyes technikával is elkészíthetők. Az alkotás műfaja lehet hagyományos vagy digitális rajz, festmény, plakát, vizuálisan megjelenített szókép, képvers, mail art, kollázs, montázs, manipulált fotó, kisplasztika vagy térbeli installáció stb. A mozaikszó megjelenítése tartalmazhat más szöveges részleteket is, de a mozaikszónak jól felismerhetőnek kell maradnia az alkotásban.

Pályázók köre:
A magyarországi köznevelési intézmények tanulói egy korosztályba tartozó tanulókból alakított alkotócsoporttal pályázhatnak, azzal a kikötéssel, hogy a pályázók ugyanazon intézmény tanulói. Az alkotócsoportok tagjainak létszáma minimum 4 fő, maximum egy osztály.

Minden alkotócsoport esetén szükséges kijelölni egy kapcsolattartót. A kapcsolattartó az 1. és a 2. korcsoport esetében egy az alkotócsoportot segítő nagykorú (pl. pedagógus), a 3. korcsoport esetében a csoport egyik tagja vagy egy segítő nagykorú (pl. pedagógus).

Korosztályok:

 • 1. korosztály: 1–4. osztályába járó általános iskolai tanulók;
 • 2. korosztály: 5–8. osztályába járó általános iskolai tanulók, illetve 5–8. osztályba járó nyolcosztályos gimnáziumi tanulók, illetve 7–8. osztályba járó hatosztályos gimnáziumi tanulók;
 • 3. korosztály: 9–13. osztályába járó középiskolai tanulók.

A pályaművek elbírálása korosztályonként történik.

A pályázat részletei, a benyújtás módja és helye:

 • A pályázatra a digitálisan elkészített képpel, a kész művekről készült szkennelt képpel, fotóval vagy fotósorozattal lehet nevezni. A fotósorozat maximum 10 képből állhat.
 • Az alkotócsoport által beküldött mű az alkotócsoport szellemi terméke, amely felett az korlátlan rendelkezési joggal bír, és amely nem sérti harmadik személy szerzői/felhasználói jogát.
 • A képeket elektronikus formában az alábbi linken elérhető felületre kell feltölteni: http://felmeres.ofi.hu/v2/index.php/969824?lang=hu
 • A fotók minimum 300 dpi felbontásban, maximum 10 MB méretben készüljenek.
 • A pályaművek formátuma: JPG, JPEG, PDF, PNG.
 • A pályamunkák fájlelnevezése: ALKOTÓCSOPORT_NEVE_PÁLYAMUNKA_CÍME (több kép esetében a fájlok értelemszerű számozása)
 • A pályázóktól kérjük az alábbi adatok megadását az online regisztráció során és az alkotások feltöltése előtt:
 1. az alkotócsoport neve
 2. az iskola neve
 3. az iskola címe
 4. az iskola OM-azonosítója
 5. a csoport által kijelölt kapcsolattartó személy neve
 6. a kapcsolattartó ímélcíme
 7. a kapcsolattartó telefonszáma
 8. az alkotócsoportba tartozó tanulók neve és osztálya
 9. a pályamunka címe
 • A pályázóktól kérjük a mellékelt nyilatkozatminta (értelemszerűen kiskorú pályázó esetén a kiskorúaknak szóló, nagykorú pályázó esetén a nagykorúaknak szóló) hiánytalan kitöltését és az aláírt nyilatkozat szkennelt változatának csatolását pályamunkájához.
 • Hiánypótlásnak helye van.

Nevezési díj: nincs.  

Az alkotások beküldésének határideje: 2016. december 1. (csütörtök), 23:59

Díjazás:
A pályázatra beküldött alkotásokat szakmai zsűri véleménye alapján díjazzuk.
Minden korosztályból három pályamű kerül kiválasztásra és díjazásra.
A pályázaton részt vevő alkotócsoport tagjai csoportos díjazásban részesülnek.

Díjak:

 • 1. helyezettek díjai: Lego Mindstorms EV3 31313 robot
 • 2. helyezettek díjai: XBox 360E 500 Gb játékkonzol
 • 3. helyezettek díjai: 15 ezer Ft értékű könyvcsomag

A díjazottakat az általuk megnevezett kapcsolattartó személy közreműködésével tájékoztatjuk, az eredményeikről ímélen, illetve telefonon értesítést küldünk.

A pályázatra érkezett fotókból összeállított válogatást és a díjazott alkotások eredetijét az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet a Digitális Oktatási Napok című rendezvényén, 2016. december 7–8. között bemutatja, valamint a művekből készült képanyagot honlapján publikálja.

Eredményhirdetés:
A pályázatra beérkezett művek értékelésére és a díjak ünnepélyes átadására a Digitális Oktatási Napok című konferencián kerül sor 2016. december 7–8-án Budapesten.

További információ:
Törőcsik Katalin, digitális tartalomfejlesztő
nkpmindenhol@ofi.hu

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.