Kedves látogató! Ön egy olyan tartalmat olvas, amelynek információi a megjelenés idején pontosak voltak, de mára már elavultak lehetnek!
A benyújtás határideje: 
2015. már. 29. 23:59
Kategória: 

A verseny menete:
1. 3 fős csapatok jelentkezését várják a szervezők 2015. március 29-ig. A jelentkezési szándékot a semmelweis@mail.lovassy.hu címre kérjük jelezni, az iskola, a csapat tagjai nevének, valamint a csapat elektronikus elérhetőségének megadásával.
2. A jelentkezett csapatok elkészítenek egy max. 30 000 karakter – szóközökkel – (+ táblázatok, ábrák, képek) terjedelmű jeligés dolgozatot. Ennek címe: Kedves Egészségünkre! Értsd! Csináld! Szeresd! A dolgozatok témaköre kiterjed az egészség-betegség-megelőzés komplex élettani, mentális, szociológiai, jogi és etikai területeire. A pályázatot 2015. május 24-ig kell elektronikusan beküldeni a Lovassy László Gimnáziumba a fenti email címre ( semmelweis@mail.lovassy.hu ).
3. A pályaműveket a Szakmai zsűri bírálja el az alábbi szempontok figyelembevételével:
- A fölvetett kérdés (probléma) pontos megfogalmazása
- A fölvetett probléma (kérdés) ötletessége, eredetisége
- Az irodalom (pontosság, célszerűség, hivatkozások)
- Nyelvhelyesség, tagolás, cím, fejezetcímek pontossága
4. A Szakmai zsűri kiválasztja a legjobbnak, legeredetibbnek ítélt 16 pályázatot. (Amennyiben ennél kevesebb dolgozat érkezik, 8 pályázat kiválasztása történik)
5. A pályázók értesítése a tanév vége előtt, 2015. június 21-ig megtörténik.
6. A nyertes csapatokat, felkészítő tanáraikkal együtt a szervezők meghívják a verseny 2. fordulójába.
- Ennek időpontja: 2015. október 16-a (péntek).
- Helyszíne: Lovassy László Gimnázium, Veszprém
- A verseny érdekes, játékos, komoly és kreativitást is igénylő feladatokból áll. A 16 (vagy 8) csapatból párokat sorsolunk, s egyenes kiesési rendszerben zajlik a vetélkedés (16 csapat esetén 4, 8 csapat esetén 3 fordulóban). Az egyes fordulók 30 percesek, egyre nehezebb feladatok megoldására kerül sor.
- A döntőbe jutott 2 csapat max. 5 percben bemutatja a pályamunkáját is, ennek előadásmódját is értékeli a zsűri; majd további feladatok megoldása során alakul ki a végső helyezés.
- A díjátadásra a verseny helyszínén kerül sor. Az I. és II. díj mellett a Szakmai zsűri egy III. díj odaítéléséről is dönt. A döntés során a 2. fordulóban nyújtott teljesítményt, főként a kreativitást igénylő feladatokban mutatott teljesítményt veszik figyelembe.
- Különdíjként az I. és II helyezett csapatok tagjait, valamint a különdíjasokat a Semmelweis Egyetem vendégül látja egy napra, bemutatja a Kerpel-tehetséggondozó programját, lehetővé teszi intézmények, klinikák látogatását.

A verseny anyaga:
- Semmelweis Ignác élete
- A betegségek megjelenése a művészetben
- A középiskolai tananyagból: Az ember szervezete és egészsége, ökológiai alapismeretek, genetika, epigenetika

A verseny támogatói:
Semmelweis Egyetem
Roche Magyarország
MTA

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.