Kedves látogató! Ön egy olyan tartalmat olvas, amelynek információi a megjelenés idején pontosak voltak, de mára már elavultak lehetnek!
A benyújtás határideje: 
2015. szep. 20. 23:59
Kategória: 

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) pályázatot hirdet a Nemzeti Köznevelési Portál (NKP) nevének módosítására.

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) pályázatot hirdet a Nemzeti Köznevelési Portál (NKP) nevének módosítására. A Nemzeti Köznevelési Portál egy idén ősszel induló komplex, tanulást és oktatást támogató internetes felület, amely a diákoknak, a pedagógusoknak és a szülőknek kíván elsődlegesen segítséget nyújtani. Az NKP-ról részletes leírást az következő hivatkozáson találnak a pályázók: az NKP bemutatása.

A pályázók köre: bármely magyar állampolgár

A pályázat részletei:

 1. A pályamunka benyújtása (2015. szeptember 8‒20.)
  1. A pályázó a megadott e-mail címre megküldi pályamunkáját (a javasolt nevet) és a névadás rövid indoklását.
  2. A pályázó pályamunkája mellett az alábbi adatokat kell, hogy megadja: neve, e-mail címe, telefonszáma, továbbá a 16 éven aluliaknak szülői hozzájáruló nyilatkozat (formanyomtatvány).
  3. Egy pályázó legfeljebb 3 pályamunkát nyújthat be.
  4. A pályázaton nem vehetnek részt a szervező (Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet) munkatársai és közeli hozzátartozóik.
 1. Közönségszavazás és zsűri (2015. szeptember 21. ‒ október 4.)
  1. Az OFI a beérkezett javaslatokból kiválaszt legfeljebb 10 nevet, amelyeket közzétesz a honlapján és közönségszavazásra bocsájt.
  2. A szavazók (e-mail cím megadása mellett) legfeljebb egy javaslatra adhatják le szavazatukat. A szavazást lebonyolító rendszer automatizmussal ellenőrzi a rögzített e-mail címeket.
  3. A legtöbb szavazatot kapó név nyeri el a közönségdíjat.
  4. A zsűri az összes benyújtott pályamunka közül választ nyertest. A zsűri által kiválasztott név kapja meg a zsűri díját.

A pályamű és a kitöltött formanyomtatvány beküldésével a pályázó maradéktalanul elfogadja az alábbi pályázati feltételeket:

 • A pályázó nyilatkozik, hogy a beküldött javaslatok saját kizárólagos, szellemi termékei, azok fölött személyesen, korlátlan rendelkezési joggal rendelkezik.
 • A pályázó nyilatkozik, hogy a javasolt nevet eddig nem jegyeztette be sem Magyarországon, sem külföldön, és tudomása szerint nem sérti mások jogait, továbbá nyertesség esetén nem áll szándékában semmilyen módon levédetni azt.
 • A pályázó nyilatkozik, hogy nyertesként hozzájárul nevének nyilvánosságra hozatalához.
 • A pályázó tudomásul veszi, hogy a kiíró döntésével kapcsolatban kifogást, ellenvéleményt nem terjeszthet elő, jogáról e nyilatkozat elfogadásával végérvényesen lemond.
 • A pályázó a névhasználat minden jogát a kiírónak végleg és visszavonhatatlanul átadja, és a pályázattal kapcsolatban semmilyen anyagi ellenszolgáltatásra nem tart igényt, a díjazást kivéve.
 • Amennyiben olyan pályamunka érkezik, melyet korábban már beküldött egy pályázó, az elnevezés vonatkozásában a korábban beérkezett pályázat érvényes.

A pályázatok benyújtási határideje: 2015. szeptember 20. 24:00

A határidőn túl, vagy nem minden kötelezően megadandó adattal beérkezett pályázat érdemi bírálat nélkül elutasításra kerül. A pályázat során hiánypótlásra nincs lehetőség.

A közönségszavazás időtartama: 2015. szeptember 21. – október 4. 24:00

A pályázatok benyújtási módja és helye: a pályázatokat elektronikusan kell benyújtani a nkpnevpalyazat@ofi.hu e-mail címre.

Nevezési díj: nincs

Zsűri: az OFI által felkért diákok és neves szakemberek

Eredményhirdetés: 2015. október 21-én

A nyertes pályázó értesítése az általa megadott elérhetőségeken történik.

Díjazás:

1. Közönségdíj: egy darab tablet

2. Zsűri díja: egy darab Xbox

Amennyiben a zsűri és a közönség ugyanazt a nevet találja a legjobbnak, a közönségdíjat a 2. legtöbb szavazatot kapó pályázó kapja.

A zsűri által kiválasztott pályamunka lesz a Nemzeti Köznevelési Portál új, alternatív neve.

További információ: Cseh Krisztina, cseh.krisztina@ofi.hu

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.