Javasolt évfolyam: 
Időkeret: 
8 óra
Leírás / Célok: 

A kisgyermekek olvasástanítása során, nagyon gyakran fordul elő a b és d betűk cseréje. Ez a két „legsportszerűtlenebb” betű. Ugyanaz a forma, csak az egyik jobbra a másik balra dűl: az optikus és akusztikus kép is hasonló. Ezért a modul célja a diszlexia-reedukáció, az adott két betű bemutatása, hangoztatása, olvasása, értelmezése és nem utolsó sorban a hozzájuk szűkebben és tágabban köthető részképességek fejlesztése.

Ezek a betűk nem egyéni fejlesztési terv alapján megvalósítandó, hanem az egy egész csoport munkáját meghatározó differenciáló, játékos, olykor komoly feladatsorok. Alkalmazó, kreatív megoldást kínál azoknak, akik vállalják a modul adaptációját. Sok részképességet, percepciót fejlesztő feladatsor áll a rendelkezésre, hogy minden tanuló nyerséggel zárja azt a játékos tanulási módot, ami egész személyiség fejlesztő hatásán, képességfejlődésen túl azt célozza, hogy biztos betűismeretet nyújtson az olvasásban.

Részmodulok: 
  1. Részmodul címe:  A „B” BETŰ GYAKORLÓSORA
  2. Részmodul címe: BOGYÓ ÉS BABÓCA
  3. Részmodul címe:  A „D” BETŰ GYAKORLÓSORA
  4. Részmodul címe: DÍNÓK, DÖMDÖDÖM ÉS TÁRSAIK
Tartalmi fókusz Tan-Tan: 
Tartalmi fókusz Szociális kompetenciák: 
Fejlesztési fókusz kulcskompetencia: 
Alkalmazott munkaformák: 
Becsült költség: 
5 000Ft

Értékelés

0
Még nincs értékelve

Kedvencek

Nincsen kedvencnek jelölt tartalom.

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.