Névtelen | 2010. jan. 28.

Ökoiskola – Pályázat Gyakran ismételt kérdések

Az alábbiakban, az Ökoiskola Cím Pályázattal kapcsolatban eddig leggyakrabban felmerült kérdéseket válaszoljuk meg a sikeres pályázás érdekében.


1. Újrapályázó iskolának elegendő a 4. számú melléklet kitöltése?

Nem.

A cím megújítása háromévente új teljes pályázati anyag benyújtásával történik. Az új pályázatban az iskola bemutatja az eddig elért eredményeit és e mellett meghatározza a következő három év legfontosabb feladatait.

2. Csak a dokumentációs segédanyagban említett dokumentumok tüntethetők fel az önértékelési táblázatban?

Nem.

A dokumentációs segédanyag csak javaslatokat, ötleteket ad az önértékelés dokumentálásához. Attól függetlenül, hogy említi-e a dokumentációs segédanyag vagy ne, minden olyan dokumentum, bizonyíték feltüntethető a táblázatban mellyel igazolható, hogy az iskolában az adott szempont teljesül

3. Pontszámítási bizonytalanságaim vannak. Hogyan tudom ellenőrizni, hogy megfelelően számoltam-e ki az önértékelési pontszámot?

Azt javasoljuk, hogy az elkészült önértékelési táblázatot küldjék el elektronikusan a pályázatban megadott e-mail címre. Szakértőink átnézik és visszajeleznek, ha bármilyen problémát találnak a pályázatban, és így már a javított pályázat adható postára.

4. Mindenhova szükséges Kapcsolódó dokumentumot, illetve Felelős kapcsolattartót feltűntetni?

Csak azokhoz a kritériumokhoz, amelyeket az iskola teljesítettnek jelez, amelyekkel pontot szerez, illetve a vállalt kritériumoknál, ahol az iskola azt a dokumentumot kell, hogy megjelölje, amely majd a megvalósult kritériumot dokumentálni fogja.

5. A vállalt kritériumoknál határidőként elegendő évet megjelölni?

Nem. Az egyértelműség érdekében legalább hónapra pontos határidőt kell megadni. Egy esetleges monitoring a megadott időponttól kérheti számon a vállalt kritériumot.

 

Tags: 
Prefix: 
okoiskola

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.