Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) 2013. március 21-22-én vendégül látta az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézetek Európai Konzorciumának (CIDREE – Consortium of Institutions for Development and Research in Education in Europe) nemzeti kapcsolattartóit.

A nemzetközi szervezetnek az OFI 2003-tól tagja, és azóta egyik legfőbb nemzetközi partnere. A tagszervezetek között baráti, kollegiális kapcsolatok épültek ki az évek folyamán. A szervezet tagjaival folyó kollaboratív projektek, kutatócserék, közös szemináriumok, tanulmányi látogatások és más együttműködések segítségével az OFI lépést tart a nemzetközi oktatáspolitikai folyamatokkal, részt vesz a külföldi és a magyar oktatáspolitika közötti diskurzus elősegítésében, és beépíti a nemzetközi megmérettetés tanulságait a hazai fejlesztésekbe.

A most lezajlott budapesti találkozón a kapcsolattartók a szervezet európai szintű aktivitásának fenntartásához szükséges tevékenységeket vitatták meg, továbbá meghatározták a következő évi közgyűlés és konferencia helyét, beszámoltak a jelenleg zajló közös projektekről, amelyekben az OFI is részt vesz, megvitatták a CIDREE évkönyv témáját és a következő évre vonatkozó projektjavaslatokat, valamint kölcsönösen tájékoztatták egymást a partnerintézményekben folyó munkákról.

 
Az eseményről készült videó itt megtekinthető.

CIDREE Évkönyv 2012

 

Create Learning for All – What matters 2012 - A tanulást támogató környezet – mi az, ami számít?

 

Az utóbbi 5 év együttműködésének eredményei:

2012

CIDREE-Kína együttműködés

Harmadik Kínai-Európai Alapfokú Oktatási Tantervfejlesztési Konferencia

Varga Attila

2012

CIDREE Projekt

Tanulás felmérés

Hunya Márta,

Sági Matild

2010

CIDREE Évkönyv

Liszabonon túl 2010: Perspektívák az európai oktatáspolitikai kutatásról

Halász Gábor

2008

CIDREE Évkönyv

A toolkit for the European citizen Az európai polgár eszköztára – Kulcskompetenciák alkalmazása

Kihívások és lehetőségek

Hunya Márta,

Varga Attila

2007

CIDREE Évkönyv

A 4-8 éves korúak oktatása – Az iskolarendszerbe kerülés újragondolása

Kőpataki Mária,

Szabó Mária


A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.