Tanévnyitó 2012

sevi | 2012. aug. 14.

A Modern Iskola magazin országos tanévnyitó rendezvényt szervez 2012. augusztus 30-31-én, Budapesten.

Tehetetlen a tanár, ha a diák üt? - Fegyverszünet az iskolában

sevi | 2011. feb. 7.

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet 2008-ban hároméves programot indított. A program az iskolákban is egyre jobban elterjedő erőszak kezelésére szolgáló, alternatív módszerek megismertetését, elterjesztését és minél szélesebb körű gyakorlati alkalmazását tűzte ki célul. A projekt képzéseiben részt vett pedagógusok olyan eszközöket sajátíthatnak el tréning formában, amivel jobban tudják kezelni az iskolai agressziót.

 

Bővebben:

Az alternatív vitarendezés szakiskolai projektje

sevi | 2011. feb. 7.

Szerdahelyi Emőke, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet munkatársa, az Alternatív vitarendezési projekt szakmai programigazgatója Sárközi Gabriellával, az Oktatásügyi Közvetítői Szolgálat megbízott vezetőjével közösen mutatta be az alternatív vitarendezés lényegét és a módszer iskolai adaptációjára kidolgozott szakiskolai programot.

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.