Javasolt évfolyam: 
Időkeret: 
6 óra
Leírás / Célok: 

A tanulók ismerkedjenek meg a különböző táplálkozási problémákkal. Szerezzenek információt a cukorbetegségről, az ételallergiáról. Tapasztalják meg a vendéglátó és a vendég szerepet egyaránt. Vendéglátóként legyenek figyelmesek, tudjanak összeállítani és készíteni ételeket recept alapján. Az információszerzésben a számítógépet, az informatika órán szerzett ismereteket eszközként tudják használni. A menü összeállítása és az ételek elkészítése során több kompetencia fejlesztésére nyílik lehetőség. A tervezési folyamatokhoz szükségesek matematikai, háztartástani ismeretek mellett számos lehetőség adódik a szociális kompetenciák fejlesztésére. A csoportmunka során képesek legyenek kooperatív munkára, törekedjenek az elfogadásra, konszenzust keressenek. Fejlődjön verbális kifejezőkészségük, nyelvi kultúrájuk. 

Tartalmi fókusz Tan-Tan: 
Tartalmi fókusz Szociális kompetenciák: 
Tartalmi fókusz Szabadidő: 
Alkalmazott munkaformák: 

Értékelés

0
Még nincs értékelve

Kedvencek

Nincsen kedvencnek jelölt tartalom.

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.