A TÁMOP-3.1.2-B/13-2013-0001 jelű kiemelt projekt során elkészült új típusú tankönyvek, tananyagok és egyéb taneszközök digitális formában hozzáférhetők az OFI e-tananyag portálján.

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet a TÁMOP-3.1.2-B/13-2013-0001 jelű kiemelt projekt keretében számos új típusú tankönyvet fejlesztett, valamint ezekhez munkafüzeteket, segédleteket állított össze. Az OFI kísérleti tankönyveit letölthető formában elérhetik az OFI Elektronikus tananyagok portálján a hozzájuk készített interaktív feladatokkal, animációkkal, videókkal együtt.

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.