Időkeret: 
I. Látogatás a vízmű egyik Duna-parti kútjához - 2 óra II. Vízvizsgálat - 80 perc III. Vízszennyezés – a vízszennyezés ökológiai lábnyomának csökkentése - 40 perc IV. Összegzés, értékelés - 5 perc
Leírás / Célok: 

A modul rövid leírása A Víz világnapja alkalmából, témanap keretében, a 8. évfolyamosok ellátogatnak a város egyik Duna-parti kútjához, ahol szakember vezetésével ismerkednek meg a víz útjával a Dunától a csapig, majd tantermi körülmények között csoportmunkában egyszerű vízvizsgálatot végeznek. A modul utolsó részében a vízlábnyom csökkentésének problematikáját dolgozzuk fel, miközben népszerűsítjük a csapból folyó ivóvizet. Célok/részcélok Annak megismerése, hogy mi történik a Duna vizével, amíg eljut a csapig: Honnan és hogyan nyerik a vizet?, Hogyan tisztítják?, Milyen úton jut el a felhasználókig? Az ivóvízzel szembeni követelmények megismerése. Néhány egyszerű vízvizsgálati módszer és azon keresztül a különböző vízminták tulajdonságainak megismerése. A reklámok és a vízfogyasztási szokások közötti összefüggés felfedeztetése. A vízlábnyomon keresztül néhány vízcsökkentési praktika megismerése.

Megvalósítás keretei: 

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.