Zöld óvoda leszünk! - Módszertani segédanyag és útmutató

2. kiadás

A kiadvány  az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet SH/4/5 kódszámú, Zöld Óvoda-, Ökoiskola programok kiszélesítése című projektjének keretein belül készült. A projekt céljai a gyerekek, diákok környezettudatosságának erősítése, a környezeti nevelési tevékenységek színvonalának és a Natura 2000 területek ismertségének növelése. További információ: http://www.ofi.hu/sh45

A kötet innen kizárólag digitális formában érhető el!

A Zöld Óvoda cím a fenntarthatóság eszmeiségét, és mindennapi értékközvetítését jelzi a gyermekek, a szülők, a fenntartók, és természetesen a pedagógusok számára. A kiadványban, áttekintjük a zöld óvodapedagógia történetét, eredményeit, kihívásait, és bemutatjuk, hogy a Földművelésügyi Minisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma közös Zöld Óvoda címének elnyerésére hogyan lehet egyszerűen pályázni. Környezeti nevelési ötleteket a 11 bemutatott, bevált zöld óvodai gyakorlat leírásából, valamint a legfontosabb információforrások és óvodapedagógusi továbbképzések gyűjteményéből szerezhetnek olvasóink.

 

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.