Ez a kiadvány már nem vásárolható meg, kizárólag elektronikusan érhető el.

Milyen kapcsolat van hálózat és tanulás között? Miért fontosak az iskolai tanulás szempontjából a hálózatok? Jobbá tehetők-e az iskolák, és eredményesebb lesz-e az oktatás a hálózati tanulás által? Ha igen, akkor hogyan valósítható meg mindez?

Ezekkel a kérdésekkel foglalkozik az elsősorban intézményvezetőknek, pedagógiai munkát segítő munkatársaknak, szakmai szolgáltatóknak és intézményfejlesztési szakembereknek – a TÁMOP 3.1.1 – keretében készült kiadvány. Összefoglalja a tanulással, a hálózatokkal, valamint a hálózatban történő tanulással kapcsolatos legfontosabb elméleti ismereteket. Hazai és külföldi példákon keresztül bemutatja a hálózati tanulás jellemzőit, a hálózatok eredményes működésével kapcsolatos tapasztalatokat, és a hálózati tanulás megvalósításában alkalmazható módszerekből, eljárásokból is ízelítőt nyújt.

Az érdeklődők az irodalomjegyzék és a hasznos linkek gyűjteménye segítségével továbbléphetnek ennek az érdekes világnak a megismerésében.

 

A kötet megjelenését az Új Magyarország Fejlesztési Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program 3.1.1-08/1-2008-0002 számú, "21.századi közoktatás - fejlesztés, koordináció" című projektje támogatta.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.