Ez a kiadvány már nem vásárolható meg, kizárólag elektronikusan érhető el.

2009 nyarától a TÁ MOP 3.1.1 „21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” 7.2.2-es elemi projektje a középfokú szakképzés intézményrendszerének átalakulását, a formálódó térségi integrált szakképző központok (TISZK ) rendszere tapasztalatait vizsgálta. Az átalakulás adatait, a legfontosabb szereplők ezzel kapcsolatos véleményét 2010 első felében gyűjtöttük össze, így a 2011-es, a szakképzés átalakításáról szóló minisztériumi koncepció érintettek általi ogadtatását, kritikáját még nem tudtuk megismerni, elemezni.

A TISZK -eket az elmúlt néhány évben számos kutatás vizsgálta. Megállapításaink és ajánlásaink megfogalmazásakor nemcsak saját, hanem más kutatások eredményeit is figyelembe vettük1. Javaslatainkat a minisztériumi koncepciótól függetlenül alakítottuk ki, ugyanakkor többször utalunk a dokumentumnak a TISZK -ek jövőjét érintő elképzeléseire.

 

A kötet megjelenését az Új Magyarország Fejlesztési Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program 3.1.1-08/1-2008-0002 számú, "21.századi közoktatás - fejlesztés, koordináció" című projektje támogatta.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.