Ez a kiadvány már nem vásárolható meg, kizárólag elektronikusan érhető el.

Kutatás közben sorozat.

A projektben részt vevő munkatársak: Györgyi Zoltán, Híves Tamás, Imre Anna, Kállai Gabriella, Mártonfi György, Török Balázs

Az oktatáspolitika egyik fő célkitűzése az oktatásból lemorzsolódók arányának visszaszorítása. A szüksége tudásháttér bővítéséhez hozzájáruló átfogó kutatás célja annak a feltárása, hogy az utóbbi években hogyan alakult a különböző szakképző intézményekben a lemorzsolódás, illetve a szakképzés megújítását szolgáló különböző kormányzati kezdeményezések milyen eredménnyel jártak a lemorzsolódás csökkentése tekintetében. A kutatás a számszerű eredmények mellett azt is feltárja, hogy a szakképzési fejlesztési programoknak milyen hatása volt az oktatásból lemorzsolódó tanulók arányára.

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.