Szerkesztett kötetünk kizárólag recenziókat tartalmaz.

 

A KIADVÁNY CSAK LETÖLTHETŐ! NEM LEHET EZEN A FELÜLETEN MEGRENDELNI.

Amikor először felmerült az a gondolat, hogy érdemes lenne egy kötetet szerkeszteni a felsőoktatási témájú, angol nyelvű könyvek ismertetőiből, leginkább az vezérelt bennünket, hogy mérhetetlenül kevés a felsőoktatásról szóló külföldi könyv recenziója a hazai neveléstudományi lapokban. A magyar nyelvű művekről még csak-csak megjelennek írások, de – leszámítva talán az Educatio folyóiratot vagy a pár éve elindult Hungarian Educational Research Journal (HERJ) című lapot –, külföldiekről már szinte egyáltalán nem. Ennek sok egyéb mellett igen prózai oka is van: idehaza kevés és egyre kevesebb pénz jut külföldi lapokra, könyvekre,emiatt aztán nincs, nem lehet mit ismertetni. Hogy ebből mennyire vezet egyenes út ismerethiányhoz a nemzetközi szakirodalom terén, nehéz megítélni.

Kötetünket a felsőoktatás iránt érdeklődő kutatóknak, egyetemi oktatóknak, hallgatóknak egyaránt ajánljuk, egyben, halkan, kifejezzük abbéli reményünket,hogy kezdeményezésünk követőkre talál, és példánkat – hasonló vagy eltérő módon – mások is követni fogják

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.