UNESCO: Oktatás a fenntartható Fejlődés szolgálatában

A kötet kizárólag digitális formában érhető el!

A hét Regionális Forrásközponttól olyan intézmények igényelhetik a kiadványt, akik részt vesznek a mentorálási folyamatban, aminek eredményeként Zöld Óvoda/Ökoiskola pályázatot nyújtanak be. Kérjük, forduljanak területileg illetékes forrásközpontjukhoz további információért (a forrásközpontok elérhetőségét itt találja: http://www.ofi.hu/node/170422)

A Forrásgyűjteményt az UNESCO 2012-ben, a Fenntarthatóságra Nevelés ENSZ Évtizedhez kapcsolódóan készítette el. A kötet a köznevelés pedagógusai, valamint köznevelésért felelős középszintű döntéshozók számára készült. A kiadvány célja a fenntarthatóságra nevelés (a továbbiakban: FN) általános és középiskolai oktatásba való beépítésének megkönnyítése, de óvodapedagógusok számára is hasznos lehet. A kiadványban tájékoztató-gyűjtemény és számos foglalkozás található. A tanárok és a döntéshozók számára készült tájékoztató az UNESCO FN-sel kapcsolatos szakirodalmában megfogalmazott hiányosságokra kíván választ adni. A magyar nyelvű fordítást az SH/4/5, Zöld Óvoda, Ökoiskola programok kiszélesítése c. projekt keretében készült el, a tördelést az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet végezte. A fordítás a Svájci−Magyar Együttműködési Program támogatásával valósult meg.

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.