Ez a kiadvány már nem vásárolható meg, kizárólag elektronikusan érhető el.

Füzetsorozatunk öt szakmacsoport (gazdaság, gépészet, idegenforgalom, mezőgazdaság, vendéglátás) iskolái számára nyújt segítséget ahhoz, hogy szakképzési munkájukban megvalósíthassák a fenntarthatóságra nevelés alapelveit.

Bemutatja, hogy a fenntarthatóságra nevelés szervesen beilleszthető a szakmai képzésbe, annak érdekében, hogy a diákok számára egyértelművé váljon: a fenntarthatóság szempontjai nem idealisztikus vágyálmok, hanem fontos gazdasági szempontok is, melyek érvényesítése egyre inkább a sikeres vállalkozás, munkavállalás meghatározó részévé válik.

A kiadvány nem törekszik teljességre. Fő célja, hogy elgondolkoztasson, ötleteket adjon a szakképzés ökoiskola szemszögű fejlesztéséhez. Az Ökoiskola Hálózat kommunikációs csatornáin (honlap, találkozók) folyamatosan lehetőséget biztosítunk további ötletek, elgondolások, gyakorlati megoldások bemutatására.

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.