Mikkamakka 1-2. szám

A gyerekek ismereteit érdekes interjúk és cikkek segítségével bővíti a Mikkamakka: az első számban például megismerhetnek különleges foglalkozású embereket (egy idegenvezető mesél munkájáról), megtudhatják, pontosan mivel is foglalkoznak egy Madármentő Állomáson, olvashatnak arról, hogy ükanyáink milyen közlekedési eszközöket használtak, és kirándulhatnak egyet a Marsra. Kortárs magyar szerzők és illusztrátorok is bemutatkoznak: ebben a lapszámban Borbáth Péter író és Simonyi Cecília illusztrátor. A szociális kompetencia fejlesztése jegyében olyan gyerekeket is bemutat a lap, akik valamiben különböznek az „átlagtól”: Sári arról mesél, hogy SNI-s létére hogyan vette az akadályokat az első hetekben az iskolában, Zsófiról pedig megtudhatjuk, hogy gyerekszínészként nem kisebb helyen lép fel, mint a Nemzeti Színház. A családi idő minőségi eltöltéséhez otthon közösen elvégezhető kísérletek leírásával és finom, könnyen elkészíthető ételek receptjeivel járul hozzá a lap. A Mikkamakkához már készül az az online támogató felület, amely a pedagógusok számára ad ötleteket, miként tudják a magazin írásait az alsó tagozatos nevelő-oktató munkában hasznosítani.

A Mikkamakka magazin a minőségi gyermekirodalom közvetítője, ezt tükrözik a kiadványba válogatott hagyományos népmesék, a kortárs gyereklíra és -próza legizgalmasabb alkotásai, valamint az ezekhez kapcsolódó magas színvonalú illusztrációk. Ezen kívül a szövegértést fejlesztő, szókincsbővítő játékos feladatok, angol nyelvi rejtvény, valamint könyvajánlók is helyet kapnak a lapban.

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.