Megjelenés éve: 
2018

Figyelmükbe ajánljuk az ENSI és az EKE OFI közös kiadványát.

„A Környezetvédelmi és Iskolai Kezdeményezések (ENSI) egy nemzetközi hálózat volt, amely platformot kínált a szakemberek, a kutatók és a politikai döntéshozók közötti együttműködésre a környezeti nevelés és oktatás a fenntartható fejlődés területén. Innovatív környezetvédelmi projektek, akciókutatás, a fenntarthatóság iskoláinak minőségi kritériumai, a fenntarthatóságra neveléshez szükséges pedagógus kompetenciák és az egész intézményes megközelítés. Ezek azok a fő irányok, amelyeket az ENSI egész életciklusa során támogatott. A jelenlegi angol nyelvű könyv áttekintést nyújt az ENSI történetéről, három kontinensen a nemzeti kontextusokra gyakorolt hatásáról, az együttműködés módjáról és a harminc év munkájának tanulságairól. Több mint negyven nemzetközileg elismert szakértő osztja meg tapasztalatait, és előretekintő gondolatait az oktatás és a tudomány érzékeny problémáiról és a hálózatépítés új koncepcióiról. ”

 

„Environment and School Initiatives” (ENSI) was an international network, offering a platform for cooperation among practitioners, researchers and policy makers in the fields of Environmental Education and Education for Sustainable Development. Innovative environmental projects, Action Research, Quality Criteria for ESD schools, Teacher competencies for ESD and the Whole School Approach are main features that ENSI promoted throughout its lifespan. The current book gives an overview on ENSI’s history, its impact on national contexts in three continents, its ways of collaboration and the lessons learnt in thirty years of work. More than forty internationally acknowledged experts share their experience and provoke forward-looking thoughts about education, science, sensitive problems and new concepts for networking.”

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.