Ez a kiadvány már nem vásárolható meg, kizárólag elektronikusan érhető el.

Azokban az országokban, amelyek az oktatást támogató kutatások, fejlesztések és innovációk fejlett rendszerével rendelkeznek, eredményesebb az oktatás, mint azokban, ahol fejletlen e rendszer. Az előbbi országokban jó minőségű kutatások támogatják a döntéshozatalt, folyamatosan fejlesztik az eredményességet szolgáló tudást, támogatják a helyi innovációkat, és sokféle beavatkozással próbálják jó irányba terelni az oktatás fejlődését. Ezekre mondjuk, hogy fejlett oktatási ágazati innovációs rendszerrel rendelkeznek.

E kötet egy olyan projekt eredményét tartalmazza, amelynek célja az volt, hogy javaslatot fogalmazzon meg a magyar oktatás ágazati innovációs rendszerének fejlesztésére. A javaslat értelmezi az oktatási ágazati innovációs rendszer fogalmát, tartalmazza a hazai viszonyok értékelését, megfogalmazza a stratégiai célokat, és kijelöli a lehetséges beavatkozási területeket. Ajánljuk mindazoknak, akik keresik, miképpen lehetne az oktatást Magyarországon eredményesebbé tenni.


Javaslat a nemzeti oktatási innovációs rendszer fejlesztésének stratégiájára - Vezetői összefoglaló (magyar)
Letölthető

Javaslat a nemzeti oktatási innovációs rendszer fejlesztésének stratégiájára - Vezetői összefoglaló (angol)
Strategy proposal for the development of the Hungarian National Education Sector Innovation System

Letölthető

 

A kötet megjelenését az Új Magyarország Fejlesztési Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program 3.1.1-08/1-2008-0002 számú, "21.századi közoktatás - fejlesztés, koordináció" című projektje támogatta.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.