A KÖTET KIZÁRÓLAG ELEKTRONIKUS KIADÁSBAN JELENT MEG, KÉRJÜK, NE TEGYE KOSÁRBA!

Ez a kötet A holokauszt téma oktatásához kapcsolódó helyzetelemzés és képzésfejlesztés előkészítése című kutatás első eredményeit adja közre. A kutatást az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet megbízásából a Zachor Alapítvány végezte, a kutatás vezetői Forrás-Biró Aletta, Kovács András és Szőnyi Andrea. A kutatás a TÁMOP-3.1.15-14-2014-0001 projekt keretében valósult meg.
A holokauszt magyarországi oktatásáról korábban nem készült átfogó vizsgálat, miközben az elmúlt húsz évben történt változások ezt már régen esedékessé tették: az iskolákban bevezették a Holokauszt Emléknapot (2001), megnyílt a Holokauszt Dokumentációs és Emlékközpont (2004), növekedett a pedagógus-továbbképzések száma és a téma határozottabban megjelent a nemzeti szintű tartalomszabályozásban és a tankönyvekben.

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.