A Felsőoktatási Kutatóintézet gondozásában jelent meg Galasi Péter és Varga Júlia Hallgatói létszám és munkaerőpiac című tanulmánykötete.

A Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal támogatásával létrejött projekt arra kereste a választ, hogy a felsőoktatási képzési programkínálat miképpen tud megfelelni a munkaerőpiac igényeinek és e folyamatot miképpen segítheti az oktatáspolitika. A szerzők sorra veszik azokat a hazai és európai mechanizmusokat, amelyek azt segítik elő, hogy a felsőoktatás rugalmasan tudjon alkalmazkodni a folyamatosan változó munkaerő-piachoz.

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.