A globális éghajlatváltozás drámaian módosítja Földünk fizikai környezetét, élővilágát. A jövő kilátásai ás a fenntarthatóság kérdései azonnali cselekvést kívánnak, az emberiségnek sürgetően új életviteli szokásokra, új kompetenciákra, új étrendre, más attitűdökre és átfogóbb tudásra van szüksége.

Kötetünk az éghajlatváltozás tanítását és tanulását segítő tizenöt oktatócsomagot kínál az iskoláknak. A könyvünkben közreadott egységes, integrált szemléletű természettudományos tananyagok nemcsak az éghajlatváltozás fizikai, kémiai, földrajzi, biológiai jelenségeinek tanulmányozását, hanem a társadalmi és személyes vonatkozásokat, az egyéni cselekvési lehetőségeket is felismertetik, tanítják. A tizenöt modul a ma ismert leghatékonyabb tanítási-tanulási eljárásokat kínálja a vállalkozó kedvű pedagógusoknak

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.