Megjelenés éve: 
2008

A Foglalkoztatásba ágyazott képzés című sorozat 5. kötete. 

 

A 2002-ben az Oktatási és Kulturális Minisztérium (akkor Oktatási Minisztérium), az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány és az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (akkor Országos Közoktatási Intézet) által indított foglalkoztatási és képzési modellprogram zárókötetét tartja kézben az olvasó. A kötet célja az, hogy bemutassa, milyen szakmai szempontok indokolták a program elindítását, s ezt követően leírja annak a képzési-foglalkoztatási modellnek a működését, amely a többéves fejlesztés eredményeképpen jött létre.

Azoknak a szakembereknek ajánljuk olvasásra a kötetet, akik a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok társadalmi integrációját nem a hagyományos szektoriális gondolkodáson keresztül képzelik el, hanem azt az egyes rendszerek elemeinek az összekapcsolásával, komplex megközelítésekben tudják és akarják végiggondolni.

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.