A "Felkészülés az érettségire" a Foglalkoztatásba ágyazott képzés című sorozat 4. része 

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium, az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány és az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet együttműködésével indult el a Foglalkoztatásba Ágyazott Képzés címet viselő program, amely speciális feltételek kialakításával biztosította azt, hogy roma származású személyek középiskolai és szakmai tanulmányokat folytatva piacképes végzettséget szerezhessenek.

A program egyik legnehezebb állomása az volt, amikor a programban részt vevőknek (mentoroknak és mentoráltaknak egyaránt) érettségi vizsgára kellett felkészülniük. A felkészítés az általános iskolákban tanító pedagógusok számára jelentős kihívásnak bizonyult.

Ehhez a tevékenységhez kíván a kötet segítséget nyújtani oly módon, hogy két tantárgy kapcsán modellálja azt, hogy a felkészítés során milyen módszereket, megoldásokat célszerű alkalmazni a sikeres vizsga érdekében.

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.