FEMIP könyvek

A Felsőoktatási Minőségi Díjjal (FMD) a minőségfejlesztés módszereinek alkalmazásában kiemelkedő teljesítményt nyújtó és folyamatos fejlődést mutató felsőoktatási intézmények és szervezeti egységeik állami elismerésének lehetősége jött létre.

A mindenkor szükséges önértékelés elvégzését és – igény esetén – a díjpályázat elkészítését segíti az a szakemberek által kidolgozott és e kötetben nyomtatásban megjelentetett modell, amelybe létrehozói beépítették a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság elvárásait is. Így hozva létre azt a hazai, ágazati, önértékelésen alapuló vezetői eszközt, amely a felsőoktatási intézményekkel szemben jelentkező elvárások és az azoknak való megfelelést befolyásoló módszerek, gyakorlatok, folyamatok rendszerezett és rendszeres áttekintéséhez, értékeléséhez és fejlesztéséhez nyújt egységes keretet. Használatát a szintén a kötetben megtalálható értelmezési útmutató segíti.

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.