FEMIP Könyvek

A magyar felsőoktatás hazai és nemzetközi pozícionálása szempontjából elengedhetetlen, hogy a hazai intézmények központi segítséget kapjanak a minőségfejlesztési szemlélet kialakításához. A pályázat kiírásakor a döntéshozókat lényegében egy meglévő hiány és – a program tapasztalatai alapján igazolt – igény vezérelte. Fő célkitűzésként a következőket fogalmazták meg:

  • a felsőoktatási intézmények Európai Felsőoktatási Térségben való versenyképességének növelését;
  • a felsőoktatási ágazatátirányítás minőségpolitikájának és a felsőoktatási intézmények minőségfejlesztési programjainak illesztését az európai felsőoktatási minőségpolitika előírásaihoz és ajánlásaihoz;
  • a magyar felsőoktatás szolgáltatásainak javítását.

 

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.