EGY FEJLESZTÉS ANATÓMIÁJA

Az egész napos iskola gondolatának felelevenítésére és gyakorlatba ültetésére Hoffmann Rózsa államtitkársága idején nyílt mód. Az államtitkár több érvet hozott fel a koncepció mellett: egyrészt saját tapasztalatai is megerősítették abban, hogy az oktatáspolitika jól mérte fel a valós társadalmi igényeket, amikor megteremtette az általános iskolai délutáni foglalkozások feltételeit, másrészt azok közül a családok közül, amelyekben mindkét szülő dolgozik, egyre többen jelezték, hogy gyermekeik délutánonként változatos szakköri foglalkozásokon és tanulási programokon vehessenek részt, mert ők ritkán tudnak megfelelően gondoskodni a délutáni felügyeletükről.

Az egész napos iskola gyakorlatba ültetése nem volt problémamentes. Az első tanévben a délután négyig nyitva tartó iskolák megfelelő programok és a program bevezetéséhez szükséges támogató rendszer hiányában nehezen tudtak megbirkózni ezzel a feladattal.

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.