Megjelenés éve: 
2009

Ez a kiadvány már nem vásárolható meg, kizárólag elektronikusan érhető el.

Gyermeknyelven az erőszakmentességről
Szerkesztette: Tolnai József

Bitang Tibivel mindig történik valami...

Intézetünk második éve szervez programokat és mozgalmat, jelentet meg pályázatokat, gyűjt jó gyakorlatokat, azzal a céllal, hogy az oktatási intézményekben az erőszak mértéke, az agresszív cselekedetek száma jelentősen csökkenjen.

A programsorozat legújabb eleme a „Gyermeknyelven az erőszakmentességről − Az iskolai erőszakot visszaszorító (tanulói) intézményi tevékenységek” című rendhagyó pályázat. Rendhagyó, mert előfeltétele volt az on-line regisztráció mellett, egy a tematikához kapcsolódó – Bitang Tibiről szóló, tanuló által írt – történet feltöltése, másrészt két tanulói aktivitásra épülő rendezvény megtervezését kértük, amelyekre anyagi támogatást is lehetett nyerni.

De ki is az a Bitang Tibi?

Bitang Tibi egy igazi mai csibész srác, akivel mindig történik valami, persze nem mindig valami jó, s aki így vagy úgy, de általában a középpontba kerül viselkedése, cselekedete, nézetei miatt. Ő az, aki állandóan foglalkoztat másokat, s akivel mindig foglalkozni kell.

Bitang Tibi kalandjai olvashatók a http://bitangtibi.ofi.hu oldalon.

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.