A projekt általános ismertetése

A TÁMOP 3.1.1 kiemelt projekt átfogó célja a közoktatás fejlesztése, ennek szakmai, informatikai támogatása, minőségbiztosítása és nyomon követése. A projekt első szakasza 2008 és 2012 között zajlott, a második szakasz pedig 2012 augusztusában indult és 2015. október 31-ig tartott.  Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) töltötte be a konzorciumvezető szerepét, partnereink az Oktatási Hivatal és az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. voltak.

A program szakmai tartalma

Az OFI részéről a fejlesztési, kutatási, elemzési és koordinációs tevékenységek öt nagyobb tematikai csomópontba szerveződtek, azaz öt alprojekt keretében valósultak meg:

•    1. ALPROJEKT: TARTALMI FEJLESZTÉSEK
•    2. ALPROJEKT: A PEDAGÓGIAI SZAKMAI SZOLGÁLTATÁSOK INTÉZMÉNYRENDSZERÉNEK KIALAKÍTÁSA
•    3. ALPROJEKT: A NEVELÉS-OKTATÁS FEJLESZTÉSE, KOMPLEX PILOT PROGRAMOK
•    4. ALPROJEKT: A KÖZNEVELÉS ÁGAZATI IRÁNYÍTÁSI ÉS SZAKMAPOLITIKAI DÖNTÉSHOZATAL FEJLESZTÉSI TÁMOGATÁSA
•    5. ALPROJEKT: KORÁBBI FEJLESZTÉSEK, PROGRAMOK HATÁSÁNAK VIZSGÁLATA ÉS ÉRTÉKELÉSE

A projekt eredményeinek rövid összefoglalója itt olvasható.

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.