18
ápr
Hegedűs Mihály

Videóinterjúk az Újgenerációs tankönyvekről

Kedves látogató! Ön egy olyan tartalmat olvas, amelynek információi a megjelenés idején pontosak voltak, de mára már elavultak lehetnek!

Az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Facebook oldalán több, informatív kisfilm érhető el, melyekben a szerkesztők és a szerzők mutatják be az Újgenerációs tankönyveket.

A videósorozatban tankönyvszerzők és szerkesztők szólalnak meg és mutatják be röviden az Újgenerációs tankönyveket. Szakmai részletekkel, érdekességekkel, hasznos tippekkel szolgálnak, adott esetben a tankönyvírás kulissza titkaiba is beavatva az érdeklődőket.

Az OFI célja jól tanítható és tanulható tankönyvek fejlesztése, melynek érdekében a kísérleti tankönyvek fejlesztésébe gyakorló pedagógusokat vontak be. Ilyen jellegű közös tankönyvfejlesztésre korábban még nem volt példa

A tanári vélemények felhasználásával mostanra az összes 1-2., 5-7. és 9-10. évfolyamos kísérleti tankönyv átdolgozásra került. Ezek Újgenerációs tankönyv elnevezéssel már a 2017/18-es tanévre is megrendelhetők.

Az OFI Facebook oldalán folyamatosan hírt adunk az újabb videóinterjúkról, melyeket az OFI Youtube csatornáján, ITT érhetnek el. 

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.