26
ápr
Medvey Tamás

Videóinterjúk a 21. század oktatásában 2019 – szakmai továbbképző program

A Dél-kaliforniai Egyetem (USC) Soá Alapítványa meghirdeti nemzetközi szakmai továbbképző programjának nyolcadik évfolyamát Videóinterjúk a 21. század oktatásában címmel.

A Dél-kaliforniai Egyetem (USC) Soá Alapítványa meghirdeti nemzetközi szakmai továbbképző programjának nyolcadik évfolyamát Videóinterjúk a 21. század oktatásában címmel, előítéletek csökkentése, toleranciáról és holokausztról való oktatás, valamint média- és digitális oktatás iránt érdeklődő és elkötelezett magyarországi és határon túli tanárok számára.

Az egyhetes, bentlakásos, szakmai továbbképző program során a résztvevők megismerkedhetnek a videóinterjúk oktatásbeli használatának módszertanával és gyakorlatával, a holokauszt és más népirtások túlélői és szemtanúi személyes történeteinek erejével, és megvizsgálják, hogyan járulhatnak hozzá ezek a történetek ahhoz, hogy a diákok közösen gondolkodjanak a mindennapokban tapasztalható előítéletekről, intoleranciáról. A résztvevők a programban megismerkednek a USC Soá Alapítvány Vizuális Történelmi Archívumának használatával, a digitális szerkesztés alapjaival, valamint az IWitness online digitális platform használatával és megtanulják, hogyan készíthetnek az Intézet Archívumában található videóinterjúk segítségével multimédiás oktatási projektet. Az IWitness platform a Nemzeti Köznevelési Portál okoskönyvi felületén is elérhető lesz az okoskönyvek publikálását követően.
A program kötelező részeként a képzést követő évben a résztvevők oktatási anyagot dolgoznak ki az USC Soá Alapítvány Vizuális Történelmi Archívumának videóinterjúinak felhasználásával, valamint vállalják, hogy az elkészült tananyagot iskolájukban kipróbálják, illetve tapasztalataikat valamely szakmai fórumon ismertetik és egy év múlva háromnapos záró programon mutatják be projektjeiket.

A képzésen való részvétel ingyenes, az utazási, étkezési és szállásköltségeket fedezzük, a résztvevők tananyaguk elkészülte után szerény honoráriumban részesülnek.

A képzés az elmúlt öt évben akkreditált volt (120 óra), az akkreditáció megújítása folyamatban van.

A program helyszíne a budapesti Közép-európai Egyetem
Ideje: 2019. július 2. - július 7.

Jelentkezési határidő: 2019. május 5.

A képzésen 15 fő vehet részt.

További információ: http://sfi.usc.edu/hungarian/twt2019

Jelentkezési lap: http://sfi.usc.edu/hungarian/twt2019/apply

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.