10
szep
Ludas Viktor

Tervezz tankönyvborítót! - Eredmények

Kedves látogató! Ön egy olyan tartalmat olvas, amelynek információi a megjelenés idején pontosak voltak, de mára már elavultak lehetnek!

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet 2014 augusztusában Tervezz tankönyvborítót! címmel pályázatot hirdetett tanulói jogviszonnyal rendelkezők számára. Ezzel igyekezett felhívni a figyelmet arra, hogy az idei tanévben számos tankönyv megújul.

Matematika, magyar, történelem, környezetismeret és sok-sok más tankönyv ölt új alakot, kap új tartalmat 2014-től. Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet az alábbi három kategóriában hirdetett pályázatot tankönyvborítók tervezésére: 1. kategória: az 1. osztályos olvasókönyv borítójának megtervezése; 2. kategória: az 5. osztályos matematika tankönyv borítójának megtervezése; 3. kategória: a 9. osztályos történelem tankönyv borítójának megtervezése.

A pályázati felhívásra 155 fiatal jelentkezett, akik összesen 194 kreatív, ötletes és egyedi borítótervet készítettek el. A legnépszerűbb az olvasótankönyv tervezése volt. Az 1. kategóriában összesen 92 borítóterv érkezett.

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet mindhárom kategória győztesének egy-egy táblagépet ajándékozott. Kategóriánként 2-2 különdíj is gazdára talált, akik 20.000 Ft-os könyvutalványt kaptak.

A Tervezz tankönyvborítót! pályázat végeredménye:

1. kategória
1. helyezett: Kollár Sára
Különdíj: Alpek Rebeka
Különdíj: Felső Boróka

2. kategória
1. helyezett: Csuka Boglárka
Különdíj: Simkó Szilárd
Különdíj: Szabó Dóra Szilvia

3. kategória
1. helyezett: Jakab Szilvia
Különdíj: Kreisz Dorka
Különdíj: Vida Benjámin

A díjazott borítók letölthetők INNEN.

Csatolmány: 

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.