21
szep

Tanulmány kötet az ENSI-ről

Kedves látogató! Ön egy olyan tartalmat olvas, amelynek információi a megjelenés idején pontosak voltak, de mára már elavultak lehetnek!

Figyelmükbe ajánljuk az ENSI és az EKE-OFI közös kiadványát.

A Környezetvédelmi és Iskolai Kezdeményezések (ENSI) egy nemzetközi hálózat volt, amely platformot kínált a szakemberek, a kutatók és a politikai döntéshozók közötti együttműködésre a környezeti nevelés és oktatás a fenntartható fejlődés területén. Innovatív környezetvédelmi projektek, akciókutatás, a fenntarthatóság iskoláinak minőségi kritériumai, a fenntarthatóságra neveléshez szükséges pedagógus kompetenciák és az egész intézményes megközelítés. Ezek azok a fő irányok, amelyeket az ENSI egész életciklusa során támogatott. A jelenlegi angol nyelvű könyv áttekintést nyújt az ENSI történetéről, három kontinensen a nemzeti kontextusokra gyakorolt hatásáról, az együttműködés módjáról és a harminc év munkájának tanulságairól. Több mint negyven nemzetközileg elismert szakértő osztja meg tapasztalatait, és előretekintő gondolatait az oktatás és a tudomány érzékeny problémáiról és a hálózatépítés új koncepcióiról.

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.