29
aug
Ludas Viktor

Tájékoztató a TÁMOP 3.1.5/12 kiemelt projekt keretében szaktanácsadók, tantárgygondozók felkészítéséről, a továbbképzések ütemezéséről, valamint az OFI által vezetett szaktanácsadói névjegyzék és a szaktanácsadói képzések kapcsolatáról

Kedves látogató! Ön egy olyan tartalmat olvas, amelynek információi a megjelenés idején pontosak voltak, de mára már elavultak lehetnek!

A TÁMOP 3.1.5/12 kiemelt projekt szaktanácsadói, tantárgygondozói képzéseit a 2013. márciusi meghirdetése óta nagyon nagy érdeklődés és figyelem kíséri.

Több, mint 3500 pedagógus nyújtotta be pályázatát, amelyek ellenőrzéséhez, illetve a pályázatok rendszerezésének elősegítéséhez júniusban egy adatpontosító táblázatot küldtünk azon jelentkezők részére, ahol ez szakmailag releváns volt. A pályázat eredeti feltételei ezzel nem változtak meg.

Az adatpontosító táblázatok beérkezése és feldolgozása folyamatban van, ezt követően tudjuk elkészíteni a csoportok beosztását.

Ezzel párhuzamosan a képzések fejlesztése is megkezdődött: az óvodapedagógus és a tanítói szaktanácsadói képzések a fejlesztést és a kipróbálást követően korrekcióra kerültek, készen állnak az akkreditációra.

A tapasztalatok felhasználása alapján a felső tagozatos és a középiskolás tantárgygondozó szaktanácsadói képzések fejlesztése is elkezdődött, hamarosan elkészül a képzési program terve, az ősz folyamán próbaképzéseket szervezünk a nagyobb óraszámú tantárgyakhoz (magyar nyelv és irodalom, matematika, történelem), s ezt követően akkreditáltatjuk a képzéseket.

A további intézménytípusokra és a speciális szaktanácsadói területekre az ősz folyamán dolgozunk ki továbbképzéseket. A nagyobb számú tantárgygondozó szaktanácsadói képzések az akkreditációkat követően indulhatnak el.

A képzések célja: felkészíteni a jelentkezőket a TÁMOP 3.1.5/12 kiemelt projekt során elvégzendő feladatokra, illetve a szaktanácsadói és a tantárgygondozói látogatásokra.

A hatályos jogszabályok értelmében az a pedagógus vehet részt a képzéseken, és vállalhat ezt követően szaktanácsadói, tantárgygondozói feladatot, aki szerepel az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet által vezetett országos szaktanácsadói névjegyzéken.

Az országos szaktanácsadói névjegyzékre történő jelentkezésről a http://www.ofi.hu/hirek-aktualitasok/szaktanacsadoi címen található részletes tájékoztató. Az országos szaktanácsadói névjegyzékre a http://szaktanacsadas.ofi.hu címen lehet jelentkezni, a beérkezett jelentkezések feldolgozása folyamatos. További információ az országos szaktanácsadói névjegyzékkel kapcsolatban: szaktanacsado@ofi.hu.

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.