11
dec
Ludas Viktor

Szekszárdon volt a projekt utolsó szakmai egyeztetése

Kedves látogató! Ön egy olyan tartalmat olvas, amelynek információi a megjelenés idején pontosak voltak, de mára már elavultak lehetnek!

2015. november 27-én Szekszárdon találkoztak az Ökoiskola és Zöld Óvoda hálózat szakmai képviselői, hogy áttekintsék az elmúlt időszak tapasztalatait, és a következő hónapok feladatait.

Már most látható, hogy az SH/4/5 Zöld Óvoda-, Ökoiskola programok kiszélesítése projekt teljesíti átfogó célkitűzéseit, ugyanakkor a Regionális Forrásközpontok szakértőinek intenzív munkája szükséges az óvodák és iskolák sikeres mentorálásához. Egyértelműen érzékelhető, hogy a köznevelési intézmények számára a személyes, kontakt találkozások a legfontosabbak: a személyes mentorálás, a továbbképzés, vagy akár (iskolák esetében) az OFI látogató szakértőinek fogadása. A 2015. év a Zöld Óvoda és az Ökoiskola címpályázatok vonatkozásában is sikeres, első ökoiskola címpályázatból az őszi értékelési határnapra hatszor annyi érkezett, mint korábban. A Zöld Óvoda címpályázati időszak tapasztalatairól Badics Tiborné, az Ökoiskola Címpályázat tapasztalatairól Halácsy Ágnes számolt be. A projekt szakmai vezetője, Könczey Réka a KLIK tanévnyitó, megyeközponti igazgatók részére tartott értekezletén, valamint az NGM Képzésfejlesztési és Intézményfelügyeleti Főosztályán tartott tájékoztatók eredményességét értékelte, valamint jelezte, hogy az OFI több más nagy intézményfenntartóval is kapcsolatot tart az Ökoiskola Cím ismertsége és minőségének fenntartása érdekében. A projekt révén támogatott pedagógus továbbképzés 2016. január és április között még folytatódik. A tanácskozáson jelen voltak az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet, a kaposvári Pedagógiai Oktatási Központ, az Országos és a Regionális Forrásközpontok képviselői, valamint szekszárdi zöld óvoda szakemberek is. A két, részben párhuzamosan zajló rendezvényt, mely a maga nemében az utolsó volt a projekt keretében, az Országos Forrásközpontok szervezték meg a projekt számára, a Szekszárdi Szakképzési Centrum Szent László Szakképző Iskolájának épületében.

 

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.