29
ápr
Ludas Viktor

Megszületett a végeredmény a Bod Péter Könyvtárhasználati versenyen

Kedves látogató! Ön egy olyan tartalmat olvas, amelynek információi a megjelenés idején pontosak voltak, de mára már elavultak lehetnek!

Április 22-23-án került sor a Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Verseny döntőjére Budapesten.

Az esemény az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Pedagógiai Könyvtár és Múzeum szervezésében, a Testnevelési Egyetem Sportiskolai Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban valósult meg.

A döntőn született legjobb prezentációk hamarosan a www.opkm.hu honlapunkra is felkerülnek majd, csakúgy, mint a versenyen készült képek.

A zsűri elnöke Dr. Varga Katalin az OFI Pedagógiai Központjának igazgatója volt, az okleveleket, emléklapokat és díjakat Dr. Pompor Zoltán kutatási és fejlesztési főigazgató-helyettes adta át.

A döntőbe jutottak múzeumpedagógiai órán és könyvtárbejáráson vettek részt a Pedagógiai Könyvtár és Múzeumban, tárlatvezetést kaptak a Nemzeti Múzeumban (melynek régiségtárát a 200 évvel ezelőtt született Rómer Flóris hozta létre, akinek munkássága volt a témánk idén). Külön élmény volt a versenyzőknek a Planetárium Világjárók című előadásának megtekintése.

Az első helyezettek 25.000.- a második helyezettek 20.000.-, a harmadik helyezettek 15.000.- Ft, a különdíjasok pedig 10.000-Ft értékű könyvutalványt kaptak. Minden döntőbe jutott versenyző és a helyezettek felkészítő tanárai 7.000.-, a különdíjasok felkészítő tanárai 4.000.- Ft-ért vásárolhatnak a könyvesboltokban.

Gratulálunk a nyerteseknek, a részletes eredménylista alább tekinthető meg mindkét kategóriában. Köszönjük a felkészítő könyvtárosok és könyvtárostanárok lelkiismeretes munkáját is!

A budapesti versennyel párhuzamosan Kassán is lezajlott ugyanez a verseny, a környék magyar iskoláinak részvételével.

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.